Om oss!

Hej vi heter Rebecka, Kerry, Johanna och Rebecca. Vi går i 7D på stora högaskolan och vi har startat en blogg om att mer personer ska bli familjehem! Vi vill att fler personer ska bli familjehem och hjälpa dem barn som har föräldrar som missbrukar droger, alkohol, tabletter och har psykiska problem med mera. Vi tycker det är viktigt att barn får en bra uppväxt. Det är viktigt att barnen får vara barn och inte behöva ta ansvar och oroa sig för sina föräldrar.

fredag 21 maj 2010

Vad är ett familjehem?

Det är en familj som tar emot barn som har det svårt hemma och inte kan bo kvar oss sina föräldrar. Familjehemmet finns till för att hjälpa barnen med det som dem har missat i sin uppväxt. I familjehemmet får du bo tills du kan flytta hem igen eller blir så gammal att du kan flytta hemifrån.

4 kommentarer:

  1. Tycker ni är jättebra som tar upp detta viktiga område. Hoppas ni lockar någon mer familj till att ställa upp.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att det är roligt att se ert engagemang tjejer. Fortsätt på det viset, jag blir imponerad av ert arbete.

    SvaraRadera
  3. Jag tycker också det är bra att ni skriver om det här. Kanske kan få någon att tänka till och ett barn att få det en aning bättre.

    SvaraRadera
  4. Heeej!! Vilket bra ämne ni valt för att påverka!! Kanonbra jobbat! Vet ni om man har möjlighet att bli famlijhem om man är ensamstående förälder eller föredrar socialtjänsten att det är två föräldrar i familjehemmet? Kram och lycka till. Linda Hertzman

    SvaraRadera